vrijdag 4 oktober 2013

Kosmische update: Nieuwe maan in weegschaal “Van Ik en Jij naar Wij” - Yvonne Weeber

Lieve mensen,

Morgen, 5 oktober, is er een nieuwe maan in het relationele teken Weegschaal.
Het is een heel belangrijke nieuwe maan, omdat het Pluto vierkant Uranus aspect, welke weer opnieuw geactiveerd wordt. Daarnaast is er weer een groot vierkant waarin ook de zwarte maan betrokken wordt. De spanning is nu al behoorlijk aan het opbouwen. Bij een nieuwe maan staan de zon en de maan samen. De maan is dan duister. Tijdens nieuwe maan kunnen we altijd zaadjes zaaien. Een nieuw begin maken. Het mannelijke (Zon, het bewuste) en het vrouwelijke (Maan, het onbewuste) staan samen. Een moment van conceptie dus. Deze nieuwe maan heeft de potentie om grote veranderingen teweeg te  brengen in het bewustzijn van de mens. Maar zoals altijd is het van belang om eerst zelf de veranderingen aan te brengen binnen in onszelf en onze relaties, dan volgt het collectief vanzelf.

Zo boven zo beneden, zo binnen zo buiten.
Pluto, staat voor macht, geld, seks, manipulatie, overheersing e.d., maakt al vanaf 2011 een vierkant met Uranus, de planeet van revolutie en bevrijding. Dit vierkant zet ons onder druk om oude, niet werkende machtstructuren (Steenbok) om te zetten naar gelijkwaardigheid en samenwerken. Uranus werd ontdekt tijdens de Franse revolutie, vrijheid, gelijkheid en broederschap. Uranus hoort bij het teken Waterman. Dit vierkant, luide het begin van het Watermanstijdperk in en dit vierkant duurt nog tot 2015. In de jaren 60 stonden Pluto en Uranus in een conjunctie. We weten het nog wel, flower power, vrije liefde, vrije seks en idealen over een betere wereld. Love & Peace..Tijdens de crisis van toen werd het zaadje voor de nieuwe tijd gezaaid. Nu is het tijd dat, dat zaadje vorm gaat krijgen. Het groeit langzaam vanuit de donkere aarde naar het licht. Het is dus wederom weer tijd om naar binnen te gaan en om binnen in ons zelf te kijken waar wij nog behoefte hebben aan macht. Zeker in relaties! Emotionele macht, economische macht, seksuele macht enz. Waar macht is, is er angst voor misbruik, manipulatie, gebruikt worden. We bouwen een sterk ego om ons te beschermen tegen aanvallen van buiten af. We willen gelijk i.p.v. geluk. Als er sprake is van Angst, is er geen vertrouwen. Hoe kun je nu een solide relatie en of bedrijf opbouwen als er geen vertrouwen is? Dit vierkant van Pluto en Uranus, helpt ons onze ego structuren, ons kleine ik je, af te breken en om vanuit ons geheelde zelf te gaan leven. De buitenwereld is een reflectie van onze binnenwereld, dus mogen we beginnen bij ons zelf. Waar heb jij nog behoefte aan macht, of gebruik je macht om je zin door te drijven.    

Shut down
In het groot zien we dat bijvoorbeeld prachtig uit gespeeld in de Shut down in Amerika. Niet tot overeenstemming kunnen komen over de begroting, waardoor iedereen die werkt voor de regering naar huis is gestuurd, lonen niet uitbetaald worden, onderzoeken gestaakt worden enz enz.. Onvoorstelbaar toch? Maar het positieve hiervan is dat er een enorme breaktrought gecreëerd wordt. Wat nodig is om de oude patriarchale structuur te breken.
Overal komen geheimen naar buiten, regeringen komen er niet meer uit. In het klein kun je dit wellicht terug zien in je relaties, op je werk. Als we maar door blijven gaan om ons gelijk te halen, ons in een machtsituatie situeren, komt er ook op die gebieden een Shut down.
We zitten in een overgang van het ene tijd perk naar het andere. We zijn verplicht het oude niet meer bruikbare los te laten, maar hoe moet het dan? Het lijkt of we in een soort twilight zone zitten. Want we weten het nog niet. We weten niet hoe, we weten niet wat. De puzzelstukjes liggen nog niet op zijn plaats. En het komt wel! Maar wanneer? 

Balans opmaken
Daarom is het nu een uitstekende tijd om onze balans op te maken. Jarenlang hebben we  geleerd om onafhankelijk te worden van anderen. Voor onszelf te zorgen en sterk te zijn. Ik heb niemand nodig, ik doe het alleen wel. Op zich is dit prima, maar wellicht zijn we er daarin een beetje in doorgeslagen de andere kant op. Met als teveel afhankelijkheid, is teveel onafhankelijkheid ook niet goed en zorgt voor afgescheidenheid. Het is een periode echt banaal geweest om afhankelijk te zijn van iemand anders. Maar we zijn nu eenmaal allemaal verbonden met elkaar. En we hebben elkaar nodig om dingen voor elkaar te krijgen. Nu met deze nieuwe maan in Weegschaal krijgen we de kans dit in onszelf te onderzoeken. Om het weer te balanceren zodat we weer kunnen leren om samen te werken. Co creatie, is het nieuwe woord ervoor. Samen een nieuwe wereld creëren. En dat kan niet zolang er nog piramide structuren zijn, in het groot in de buitenwereld, de banken, regeringen enz. en in het klein in je familie, gezin, op je werk enz.    
 
Ik, jij, wij
Weegschaal is het teken van harmonie. De Zon en de Maan staan tegenover Uranus in Ram. Ram is het teken van de individualiteit. Niet uitgekristalliseerd is dat Ego, Ik wil, Ik heb enz. Uranus in Ram, gooit de boel om en laat je nadenken over hoe jij relateert. Wat ik vorige keer al schreef, Je hebt geen partner, je bent een partner. En wat voor partner, vriend/vriendin, moeder, vader, broer, zus, college ben jij? Durf jij te vragen wat je nodig hebt? Durf jij te zeggen dat je de ander nodig hebt? Durf jij voor je behoeftes uit te komen? Kortom, durf jij kwetsbaar te zijn? Durf jij je masker van ik kan het wel alleen los te laten? Allemaal Saturnus in Schorpioen conjunct de maansknoop. Wanneer we ons wat kleiner kunnen maken en nederig durven te zijn en toe durven gaan geven dat we de ander ook nodig hebben, dat we onze eigen behoefte aan macht durven uit te spreken, onze fouten toe durven geven, komen we op een punt waar we onszelf en de ander weer gaan leren vertrouwen. De enige reden waarom we het niet durven is omdat we bang zijn om gekwetst of misbruikt te worden of gemanipuleerd. We gaan zelf dan ook manipuleren om onze zin te krijgen. Dus openheid, kwetsbaarheid en nederigheid. Wil je liefde? Geef liefde, gewoon vanuit jezelf. Vrijgevig durven zijn. Jezus zei: Geef en het zal U gegeven worden. Alles wat je geeft komt verdriedubbelt bij je terug. Tenminste als je vrij geeft, er dus niets voor terug verwacht! Als je dat wat je geeft niet gebruikt om er zelf beter van te worden of om te misbruiken. Als je intentie niet zuiver is komt het met een boemerang weer terug! Het is tijd om alle onzuiverheden op te ruimen en om klaar te komen met de spelletjes die iedereen van ons gespeeld heeft. Niemand is meer of minder dan de ander. We zijn allemaal gelijk. En we hoeven het niet allemaal meer alleen te doen, we kunnen elkaar helpen door vragen te stellen en open en eerlijk te zijn. Laten we zaadjes zaaien van liefde en openheid. Eén en één is drie. Van Ik en Jij naar Wij. En als wij die stap durven te wagen, komt het collectief er van zelf achteraan!

Fijne Nieuwe Maan!

Harte groet,

Yvonne Weeber

Geen opmerkingen: