zondag 14 april 2013

Leven in twee werelden..kosmisch Weerbericht - Yvonne Weeber

Lieve mensen…
Vandaag de eerste nieuwe maan na de Lente equinox. Na, zoals het lijkt maandenlang in een soort cocon te hebben gezeten en onze aandacht steeds dieper en dieper af mocht dalen in de meest diepe innerlijke duisternis, lijkt het alsof het als of het licht door de breuklijnen van de oude structuren heen breekt. Niets is meer hetzelfde.
Geen vriendschap, geen relatie, werk, maakt niet uit wat, niets is meer hetzelfde. Door de enorme kou, kropen we weg, in huis, diep onder een dikke laag dekens. Nergens zin in hebben, te moe, te koud, te gewoon niks om maar iets te doen en alleen maar te Zijn. Als of alle relaties, werk, passie, hun glans voor eeuwig verloren hadden. Het is alsof we allemaal onderweg zijn naar een nieuwe plek, alleen weten we nog niet waar die is! En die plek is er al, dat weten we ook al, maar we weten nog niet waar!

Dark site of the moon..
Deze periode is er ook geweest om te leren om te gaan luisteren naar onze eigen innerlijke stem. We weten alles al, alleen vertrouwen we onszelf nog niet zo goed. We gaan dus vragen aan anderen wat we moeten gaan doen.. waar we thuis horen.. maar hoe kan een ander nou weten waar jij thuis hoort??? Het is tijd om echt naar onszelf te gaan luisteren. Om heel goed te leren voelen en om onze intuitie te gaan volgen. Er zijn zoveel signalen op onze weg, alleen zien we ze niet of we negeren ze. 

Ophra Winfrey riep het algid al Can’t you read the signs ??? Je lijf, het weer, de natuur om je heen, je kinderen, je partner, je buurman, je collega’s, je bankrekening ze laten je allemaal zien wie je bent en waar je naar onderweg bent. Af en toe helemaal niet leuk, maar als je toe durfde te geven was het ook fijn. Zonder duisternis bestaat er geen licht. Zonder verdriet weten we niet wat werkelijke vreugde is. Al die mensen en al die dingen die je met die mensen mee hebt gemaakt, zijn allemaal wegwijzers naar jou authentieke zelf.  De duisternis, het terug trekken hoort bij het leven, zoals de dag en de nacht, regen en zonneschijn.

In het oog van de storm
Vooral afgelopen weken was het buigen of barsten. Nog steeds oppassen voor opgewonden standjes. Situaties die veel spanning hebben staan nog steeds op springen. Kijk naar de situatie van Noord Korea. Wanneer we op een ander, meer symbolisch, niveau gaan kijken naar situatie. Dat de buitenwereld een spiegel is van onze binnenwereld en vice versa,  kunnen we zien dat Noord Korea een deel heel diep ergens in ons zelf representeert wat ons de dualiteit laat zien en wat totaal onbewust is.  Dreigen met een kernbom ( Uranium en Plutonium) Uranus en Pluto welke al sinds vorig jaar en tot 2015 een mooi vierkant met elkaar maken. Een heel kwetsbare en licht ontvlambare energie dus! In je eigen leven, laat dit vierkant van Pluto en Uranus, in je persoonlijke horoscoop zien waar jou kern probleem zit. Uranus is de planeet die je wakker schud, die bewust maakt dat je aan het overleven bent i.p.v. te leven. 

Dat is de reden waarom we zo ontzettend diep naar binnen moesten gaan… om bij onszelf dat nog onbewuste deel op te halen en te gaan zien. Dat deel wat nog oordeelt, jaloers is op de ander, de ander verantwoordelijk maakt voor zijn of haar geluk of ongeluk.. een innerlijk kind stuk wat vooral zijn gelijk wil halen en (nog) niet begrijpt dat je ook kan kiezen voor geluk.. wil je gelijk of wil je geluk?
Wanneer je bewust geworden bent van die schaduwkant, dan kun je hem los gaan laten. De mens is getraind om pijn te vermijden. En wanneer we dat doen, creëren we het juist! Het is belangrijk om conflicten aan te gaan, om pijn en verdriet te ervaren, om boos te worden wanneer mensen onze grenzen over gaan. Wanneer we pijn vermijden blijven we onbewust en kunnen er idiote dingen gebeuren zoals het rode knopje in te drukken van een bom.

Opgeven van verzet
De stand van Jupiter van de afgelopen tijd, laat ons nadenken over de werkelijke zin van het leven. Het Symbool van Jupiter, laat ons zien dat de ziel boven de materie staat. Tijdens opstellingen werk ik wel eens met het opstellen van de ziel. Wat me opvalt, is dat de ziel nooit veel doet of zegt.. ook logisch.. de ziel wil ervaren en groeien. Het maakt voor de ziel niet uit of dat door vreugde of verdriet is. Het leven en onze relaties zijn nu een inwijdingsweg geworden i.p.v. jezelf terug trekken in tempels of kloosters. Of zoals de Katharen die twee jaar lang in de grotten verbleven als inwijding. Vorig jaar en ook dit jaar weer, gaan we die grotten bezoeken. Het voelt alsof je in een hele grote baarmoeder zit. Warm en geborgen, maar wel heel intens de stilte en duisternis beleven. Gelukkig hoeven wij die inwijdingen niet meer zo te doen. Wij krijgen een relatie crisis, ontslag, ziekte of een depressie. Vaak gaat de planeet Saturnus dan door het 8ste huis en ervaren we de donkere nacht van de ziel. Om daar als herboren uit te komen… Zoals een vlinder uit zijn cocon kruipt wanneer zijn metamorfose klaar is. Ik denk dat de laatste fase voor die vlinder ook behoorlijk pijnlijk zal zijn…maar als we het mogen geloven zijn juist die ontberingen de poort naar geluk.

Zoals Jezus die zijn kruis op nam. Toen hij dat deed, bleef hij trouw aan zijn ware zelf, hij verloochende zijn ware zelf niet. In de periode tussen Pasen en Pinksteren is het voor ons ook de uitdaging om ons eigen kruis op te pakken en trouw te blijven aan ons zelf… Bij de Kataarse leer was deze kruisweg geen lijden.. maar feest van verlossing..en Pinksteren was volgens de katharen de wedergeboorte, zonder fysiek  te sterven, maar te sterven aan het oude ik.. het verzet los te laten.. de identificaties los te laten..om in volle overgave te gaan leven.  

Leven in twee werelden
Het kan nu nog wel voelen alsof we nog in twee werelden leven. Het nieuwe is er. Dat zien we, dat voelen we. Maar het oude, is er ook nog een beetje en mogen we loslaten. En we  hoeven echt niet alle relaties los te laten hoor! Of ander werk te gaan zoeken of wat dan ook. Je komt echt op die plek waar je hoort te zijn. En dat kan soms juist in deze relatie zijn, of op dat werk of de vriendschap kan verder groeien op een ander niveau. Maar je staat er anders in. Nadat we alles een  plek hebben gegeven en onszelf andere verhalen gaan vertellen, en we inzien dat dit allemaal nodig is geweest om je bewust te maken en kunnen we gaan werken aan het toelaten van liefde. Ha ha ja pff dat is eng! In overgave gaan en het toelaten dat je mag houden van die ander!!! Zelfs als hij/zij jou gekwetst heeft! Dan kunnen we gaan vergeven..Dan zullen we gaan zien dat zij de engelen waren op ons pad naar verlichting.

Nieuw begin
Voor mij als Astroloog begint het nieuwe jaar eigenlijk altijd met de Lente equinox. De Zon staat dan in het initiatief rijke teken Ram. Tijdens de Equinox stond de Zon samen met Mars, Venus en Uranus. Een heerlijk opvliegend stelletje daar! En tijdens deze eerste nieuwe maan staat de Zon en de maan  nog steeds samen met Mars en Venus. Het bewust en onbewuste verbonden met het mannelijke en het vrouwelijke. De persoonlijke wil met de persoonlijke liefde. Evenwicht van energie. Evenwicht in het voelen en denken, lichaam en geest. Wanneer er geen evenwicht is, ontstaat er gedoe, en waar gedoe is, is geen evenwicht, daar werk je ook mee met de opstellingen. Met Mercurius straks ook nog in het teken Ram, kun je de tijd nemen om dingen uit te spreken. Niet eruit flappen!!! Maar uit spreken, vanuit je hart zodat je ook kunt luisteren met je hart. Om je te verbinden met jezelf en met de ander. Dit is een fantastische maan om evenwicht te zaaien door actie en door handelende liefde. Zeker in intieme relaties! Door de bewustwording en ontstane openheid welke Saturnus nu van ons vraagt. Dan HEB je geen partner meer, maar BEN je een partner geworden. Dat is iets heel anders! Dus of je nou een partner hebt of niet zaai zaadjes van gelijkwaardige liefde waarin de partners, ook echt partners voor elkaar zijn. Ga in contact met je innerlijke partner.. kun je een partner voor jezelf zijn? Hoe relateer je met jezelf? Kun je die liefde ook voor jezelf opbrengen? Wanneer we vanuit die liefde leven, en ons verbinden met de bron van liefde kunnen we gaan samenwerken, co creëren, met elkaar en voor elkaar. En laat je je toch nog bang maken door het nieuws over de crisis e.d.? Kijk eens op uitzending gemist naar het programma Tegenlicht van de VPRO over Overvloed. Fantastisch! Alles is er al. Echt alles is er al… 

Ook zo’n zin in een feestje?
Maar goed na deze koude en toch ook pittige periode ook zo’n zin in een feestje??? Met Pinksteren vieren wij die wedergeboorte met allerlei mooie speelse workshops, zang, dans en heerlijk eten! Het thema is One Love, One Heart!  

Of heb je meer zin in verdieping? Kijk dan op onze site naar onze bijzondere reis naar het land van de Katharen en Maria Magdalena  www.thematravel.eu voor meer informatie!  Thema is Terug naar je essentie. Volgende week een speciale nieuwsbrief  over de troonswisseling.
Heb een heerlijke lente!

Harte groet,

Yvonne

PS . Heb je interesse in de horoscoop van het moment van de keuze van de nieuwe paus en of de horoscoop van Vrouwendag, ja die was ook heel bijzonder? Laat even weten dan stuur ik deze door.
Je bent vrij om deze nieuwsbrief door te sturen. Als je gebruik maakt van de tekst graag met bronvermelding.

www.joyhappiness.nl‏

Geen opmerkingen: